Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Przemysław MuszyńskiFot. BBSCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia włoskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Risotto ze świeżymi winogronami i rodzynkami - składniki:1 średnia cebula100 g piersi kurczakaszczypta szafranu2 łyżki masła20 g posiekanych migdałów200 g (ugotowanego na półtwardo) ryżu100 ml białego wytrawnego wina1 szklanka rosołu z kurysól i pieprzszczypta mielonego cynamonu50 g zielonego groszku100 g białych winogron20 g sparzonych rodzynekRisotto ze świeżymi winogronami i rodzynkami - sposób przygotowania: Siekamy cebulę i pierś kurczaka. Szafran moczymy w szklance ciepłej wody przez 15 minut. Podprażamy na maślemigdały. Wrzucamy cebulę i mięso, smażymy, aż zmiękną. Dodajemy ryż i podsmażamy chwilę, stale mieszając. Wlewamy wino, rosół i wodę z szafranem. Przyprawiamy solą, pieprzem i cynamonem. Dodajemy resztę składników. Dusimy pod przykryciem około 30 minut.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu