Wykonanie
Bardzo szybkie i proste danie. Po raz pierwszy wypróbowane przez studentkę, która dla urozmaicenia swojego jadłospisu postanowiła wypróbować przepis prosto z forum dla kulturystów! Połączenie
kurczaka z
cynamonem wydawało się co najmniej
dziwne, jednak ciekawość wzięła górę. Na szczęście smak dania okazał się na tyle satysfakcjonujący dla jej kubków
smakowych, że ochoczo wraca do tego przepisu co jakiś czas...SKŁADNIKI1
pierś z kurczaka1
cebula2 duże
jabłko albo 2 mniejsze1 łyżeczka
cynamonusól,
pieprzWYKONANIE1. Drobno pokrojoną
cebulę podsmażamy na
oleju (żeby szybciej zmiękła posypujemy ją odrobiną
soli). Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę pierś, którą wcześniej lekko obsypujemy
solą i
pieprzem. Wszystko razem smażymy.2.
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do
kurczaka i dokładnie mieszamy.3. Całość przyprawiamy
cynamonem,
solą i
pieprzem do smaku.4. Smażymy do momentu, aż
jabłka lekko zmiękną.