Wykonanie

Mam idealny odpowiednik dla wszystkich kebabożerców i szpinakorżerców. Spróbujcie, będziecie zachwyceni. Dziś wymyślony, od razu zrealizowany i skonsumowany.TORTILLA ZE
SZPINAKIEM I
JAJKIEM SADZONYMSkładniki:- 1
jajko- duża garść
szpinaku (im więcej, tym smaczniej)- 3 plasterki
mozzarelli (możecie zamienić na ulubiony
ser)-
oliwki (pokrojone w plasterki)- naleśnik na tortillę (najlepiej pełnoziarnisty)-
oliwa i
przyprawy:
zioła prowansalskie,
bazylia,
czosnekDodatkowo:
sos czosnkowy (
jogurt naturalny,
czosnek,
zioła prowansalskie,
sól, ewentualnie pół łyżeczki
majonezu) lub
pomidorowy.

Wykonanie:
Szpinak dusimy w odrobinie
wody i łyżce
oliwy, doprawiamy
solą,
pieprzem,
chili i
czosnkiem do smaku (uważajcie, by nie wyszedł zbyt wodnisty jak u mnie). Kolejno dodajemy
mozarellę, by się rozpuściła.
Szpinak układamy na placku, rzucamy na to
oliwki,
jajko sadzone, podlewamy sosem i wcinamy. Możecie dodać do tego grillowenego
kurczaka,
łososia,
indyka czy na co tylko macie ochotę, albo pozostać przy vege wersji. Smacznego! :-)
