Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor AneciaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (13 głosów)
Jajka faszerowane - składniki:-5
jajek -mała garść
szczypiorku -kilka listków
pietruszki -3-5 łyżek
majonezu -
bułaka tarta-
sól-
pieprz -
smalec(do smażenia)-
pieprzJajka faszerowane - sposób przygotowania:
jajka ugotować na twardo po ostudzeniu obrać ze skorupek,włożyć do miseczki,rozgnieść,dodać pokrojony
szczypiorek i
pietruszke,
sól i
pieprz.dodać
majonez.dokładnie wymieszać.formować pulpety i obtaczać w
bułce tartej. na rozgrzaną patelnie ze
smalcem wykładać
jajka.Smażyć do zrumienienia
Jajka faszerowane na wielkanocny stół

Prostym i szybkim sposobem na farsz jest wymieszanie
żółtek z ugotowanych
jajek z
chrzanem i
majonezem. Jeśli chcesz, możesz do nich dodać również trochę drobno
posiekanej szynki.
Jajka faszerowane pastą
chrzanową 6
jajek ugotowanych na twardo 3-4 łyżeczki
chrzanu 1 łyżka
majonezu sól i
pieprzSmacznego
jajka!

Składniki: 6
jajek kurzych, ugotowanych na twardo 125 g kremowego
serka do kanapek 2 plastry
wędzonego łososia (ok. 50 g), drobno posiekane 2 łyżki posiekanego, drobnego
szczypiorku sól,
pieprz koperek, do dekoracji
Jajka poprzekrawaj na pół, delikatnie wyjmij
żółtka. Przełóż
żółtka do misecz
Jajka na śniadanie na 9 sposobów

. Będą ciekawą alternatywą dla klasycznych
jajek faszerowanych . Zamiast
szynki do farszu można dodać także
tuńczyka lub
łososia, albo drobno posiekane i podduszone
pieczarki.
Jajka faszerowane na ciepło - przepis blogera
jajka (np. 5 szt) kilka plasterków
szynki szczypior sól pieprz bułka tartaWielkanocne przekąski

Od
jajka wszystko się zaczyna - łącznie ze śniadaniem wielkanocnym, na którym bliscy, dzieląc się jego cząstkami, składają sobie świąteczne życzenia. Gdy goście zasiadają do stołu, a widelce idą w ruch, na talerzach pojawiają się klasyczne
jajka na twardo z
majonezem,
jajka faszerowane (również wSkomponuj śniadanie wielkanocne - przewodnik dla początkujących i zabieganych

. Udekoruj je przed samym podaniem (np. posiekanym
koperkiem czy
szczypiorkiem). Więcej przepisów na
jajka faszerowane znajdziesz w naszej bazie.
Jajka faszerowane pastą
musztardową 6
jajek ugotowanych na twardo 2 łyżeczki pikantnej
musztardy 1 łyżka
majonezu sól i
pieprz do smaku do dekoracji: słodkaWielkanoc last minute - lista zakupów i kilka prostych przepisów

posypać je
ziołami czy
przyprawami.
Jajka faszerowane pastą
chrzanową 6
jajek ugotowanych na twardo 3-4 łyżeczki
chrzanu 1 łyżka
majonezu sól i
pieprz do dekoracji:
szczypiorek i mielony
kolorowy pieprz Jajka obierz i przekrój na połówki. Wyjmij
żółtka i zmiksuj z
chrzanem oraz
majonezem. Dopraw do
Chrzan - wielkanocny "gwóźdź programu"

Najprostszym sposobem na farsz do
jajek jest zmiksowanie ugotowanych
żółtek z
chrzanem i
majonezem (można dodać również nieco
musztardy). Będą się pięknie prezentować z zielonym przybraniem, np. z
rzeżuchy lub
kiełków.
Jajka faszerowane pastą
chrzanową 6
jajek ugotowanych na twardo 3-4 łyżeczkiTo gotujecie i pieczecie na Wielkanoc. Najczęściej wyszukiwane przepisy

Szkop Nie wielkanocna baba, nie mazurek i nie pasztet. Pierwsze miejsce w tym zestawieniu zajmują
jajka faszerowane . Rzadko pojawiają się na stołach przy innych okazjach. Szkoda, bo dają duże
pole do popisu. Nadzieniem może być nie tylko podstawowa pasta z
żółtek ze
szczypiorkiem i
chrzanem. Możesz też