ßßß Cookit - przepis na Od kuchni..Jaja faszerowane

Od kuchni..Jaja faszerowane

nazwa

Wykonanie

Bez tej przystawki nie ma dla mnie Wielkanocnego śniadania, robi się je całkiem łatwo i wystarczą podstawowe składniki, które zwykle mamy w domu..
Składniki (porcja dla 2 osób)
3 jaja
szczypiorek
1-1,5 łyżki majonezu
bułka tarta
1,5 - 2 łyżki margaryny
sól i pieprz
Wykonanie
Jaja ugotować na twardo, wystudzić ( nie obierać). Trzeba wziąć ostry nóż i przeciąć wzdłuż jajo (trzeba uważać żeby skorupka nie pękła więc trzeba to zrobić jednym cięciem), następnie wyjąć jajko ostrożnie ze skorupki. Odłożyć skorupkę na bok, a jajo do miski. Jak już wszystkie jajka będą wydrążone trzeba je dobrze posiekać, następnie pokroić szczypiorek i dodać do jajek, na koniec dorzucić majonez i przyprawić solą i pieprzem do smaku. Powstałą pastą napełnić skorupki, bułkę tartą wysypać na talerzyk i maczać w niej jaja. Następnie rozgrzać na patelni margarynę i na małym ogniu smażyć aż bułka się zarumieni !
opracowała Daria
Źródło:http://zafascynowane.blogspot.com/2013/03/od-kuchnijaja-faszerowane.html