Wykonanie
Bez tej przystawki nie ma dla mnie Wielkanocnego śniadania, robi się je całkiem łatwo i wystarczą podstawowe składniki, które zwykle mamy w domu..Składniki (porcja dla 2 osób)3
jajaszczypiorek1-1,5 łyżki
majonezubułka tarta1,5 - 2 łyżki
margarynysól i
pieprzWykonanie
Jaja ugotować na twardo, wystudzić ( nie obierać). Trzeba wziąć ostry nóż i przeciąć wzdłuż
jajo (trzeba uważać żeby skorupka nie pękła więc trzeba to zrobić jednym cięciem), następnie wyjąć
jajko ostrożnie ze skorupki. Odłożyć skorupkę na bok, a
jajo do miski. Jak już wszystkie
jajka będą wydrążone trzeba je dobrze posiekać, następnie pokroić
szczypiorek i dodać do
jajek, na koniec dorzucić
majonez i przyprawić
solą i
pieprzem do smaku. Powstałą pastą napełnić skorupki,
bułkę tartą wysypać na talerzyk i maczać w niej
jaja. Następnie rozgrzać na patelni
margarynę i na małym ogniu smażyć aż
bułka się zarumieni !
opracowała Daria