ßßß Cookit - przepis na Szczupak duszony z jarzynami

Szczupak duszony z jarzynami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Robert Makłowicz
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
1 szczupak
1 marchewka
2 pietruszki
1/2 selera
1 kalarepa
2 cebula
1 łyżka mąki
50 g masła
kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu
sól
łyżeczka sosu sojowego
Szczupak duszony z jarzynami - sposób przygotowania: Szatkujemy dużo jarzyn (pietruszka, marchew, seler, kalarepa i dwie duże cebule, które najpierw, podlawszy wodą, poddusić trochę w maśle), a potem wkładamy oczyszczonego i posolonego szczupaka w całości, dodajemy trochę masła i korzeni. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości. Osobno przygotowujemy kluseczki kładzione: gotujemy, wkładamy do ryby, rozcieramy kawałek masła z pół łyżki mąki, rozprowadzamy wodą, wlewamy pół łyżeczki sosu sojowego, zalewamy tym szczupaka.
Wigilijni mistrzowie ceremonii
tradycyjny karp. Może szczupak, który, żyjąc w polskich jeziorach, doskonale spełnia warunki slowfoodowej lokalności? Polska ryba duszona w polskich, dostępnych bez trudu warzywach, ot co! Przepis: Szczupak duszony z jarzynami Rodzina nie przepuści braku karpia? Jeśli nie może zabraknąć go na wigilijnym
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/6869556/szczupak duszony z jarzynami/p