ßßß
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia arabskaIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (15 głosów)25 dag startej marchewki1 rozgnieciony ząbek czosnku3 łyżki oleju z orzechów ziemnych lub laskowychsól3 łyżki soku z cytryny1/2 łyżeczki cynamonu15 dag jogurtuMarokańska sałatka z marchwi - sposób przygotowania: Marchewki i czosnek wymieszaj w rondelku i podgrzewaj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż zmiękną (10 minut). Uważaj, aby nie przypalić! Przypraw solą, cynamonem i sokiem z cytryny, duś 5 minut, ostudź. Podawaj z jogurtem.Sałatka z marchwi doprawiona cynamonem oraz aromatycznym olejem z orzechów laskowych. Będzie pasować do dań z drobiu. Zobacz przepis na Marokańską sałatkę z marchwi Sycące jednogarnkowe danie z kurczaka i ryżu. Zobacz przepis na Ryż z kurczakiem po argentyńsku . Prosty deser, który możesz wieluwykwintne: dla tych, którzy lubią kulinarne wyzwania Obiad: Chowder z małżami Łosoś z czerwonym sosem curry Wołowina z papryką i trawą cytrynową Sałatka z owczym serem Marokańska sałatka z marchwi Sałatka z miętą i serem z Wiżajn Przekąski: Wytrawne ciasteczka z porami Śledź z suszonymi śliwkami w sosie zeZestaw z północnej Afryki
Tę sałatkę możesz potraktować jako samodzielną przekąskę lub dodatek do dania. Podawaj ja z jogurtem naturalnym. Marokańska sałatka z marchwi 25 dag startej marchewki 1 rozgnieciony ząbek czosnku 3 łyżki oleju z orzechów ziemnych lub laskowych sól 3 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki cynamonuDoceń marchewkę - siedem nieznanych przepisów
? źródło: Okazje.info Słodko-czosnkowa chrupiąca sałatka z Maroka. Pachnie też cynamonem! Jest naprawdę błyskawiczna i efektowna w smaku i aromacie. Marokańska sałatka z marchwi 25 dag startej marchewki 1 rozgnieciony ząbek czosnku 3 łyżki oleju z orzechów ziemnych lub laskowych sól 3 łyżkiPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu