Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Zuzanna WiciejewskaCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia austriacka,kuchnia szwajcarskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (277 głosów)Ciasto
bananowe - składniki:4 bardzo dojrzałe
banany (około 80 dag)25 dag
mąki pszennej22 dag
cukru5 dag
masła1
jajko1 łyżeczka
sody oczyszczonej5 dag posiekanych
orzechów włoskich albo
rodzynekszczypta
solido przygotowania formy: po 2 łyżki
masła i
mąki pszennejCiasto
bananowe - sposób przygotowania:
Banany obrać, rozdrobnić widelcem, a następnie wymieszać z dodawanymi kolejno:
cukrem,
mąką,
jajkiem,
solą i
sodą.
Masło roztopić, wlać do masy i wymieszać. Dodać
orzechy lub
rodzynki. Masę przełożyć do formy wysmarowanej
masłem i wysypanej
mąką. Ciasto
bananowe należy piec około 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temperatury 150°C (patyczek wkłuty w upieczone ciasto powinien być suchy).pracochłonne, więc można je upiec, gdy tylko najdzie nas na nie ochota (a pod ręką będzie kilka
bananów). Zobacz przepis na: Ciasto
bananowe Błyskawiczne tiramisu!) mieszać zbyt dokładnie składników. Pozwala też uratować bardzo dojrzałe
banany, na które nikt nie miał ochoty. Zobacz przepis na ciasto
bananowe z
orzechami i
czekoladą Łatwy przepis na pyszne bajaderki! Dr Oetker Keksówka silikon ... Silit Keksówka zamykana 637... SNB Keksówkaminut, rozdzielając grudki widelcem. Dodaj pozostałe składniki, duś 8 minut. Przypraw
solą i
pieprzem, wyjmij
listki laurowe. Podawaj na ciepło. Ciasto
bananowe jest dobrym pomysłem na wykorzystanie nadwyżki
bananów, które kilka dni leżą w naszym domu (oczywiście pod warunkiem, że nie są zepsute). JeśliJesienne wypieki

minut. Wystudzone ciasto przed podaniem posyp
cukrem pudrem. Autor: Zuzanna Wiciejowska Ciasto
bananowe to doskonały sposób na wykorzystanie bardzo dojrzałych
bananów. Miłośnicy
czekolady z pewnością nie pogardzą również
ciastem bananowym z
orzechami i
czekoladą . Ciasto
bananowe 4 bardzo dojrzałeBlogerzy od kuchni: Fantazje kulinarne
Magdy K.

znakomitych kucharzy i ciekawych osób. Popisowe danie: zdecydowanie prowadzą u mnie dania włoskie, czyli pizza, spaghetti, lasagne, czy tarty. Natomiast w słodkich wyróżniają się
rogale maślane, ciasta
bananowe, a latem
lody.Składniki, których nigdy nie brakuje w mojej kuchni...Od pewnego czasu fascynuję sięNa naszym portalu znajdziecie także inne przepisy na pyszne ciasta
bananowe, np. z
malinami i kruszonką czy
orzechami i
czekoladą . 4 bardzo dojrzałe lub nawet przejrzałe
banany 1 szklanka
cukru 1 1/2 szklanki
mąki 1 łyżeczka
sody oczyszczonej 1
jajko 50 g roztopionego
masła 100 g
rodzynekWypieki, które trudno zepsuć

wyjmij formę z piekarnika, odczekaj około 5 min i delikatnie wyjmij muffinki, po czym przełóż je na metalową kratkę, aby wystygły. Autor: Zuzanna Wiciejowska Stella Pack Foremki na muffiny kolorowe 45szt. w okazje.info Ciasto
bananowe, zwane także "
chlebkiem bananowymPod złocistą kruszonką

podawaj.
Tarta jest dobra też na zimno. Autor: Paulina Kałka, Zuzanna Wiciejowska Więcej przepisów na pyszne ciasta i desery znajdź w książkach » Do kruszonki, oprócz
masła,
cukru i
maki, możesz dodać także
płatki owsiane,
orzechy czy
wiórki kokosowe. Ciasto
bananowe z
malinami i kruszonką - przepis