ßßß Cookit - przepis na Ciasto bananowe

Ciasto bananowe

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Zuzanna Wiciejewska
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia austriacka,kuchnia szwajcarska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (277 głosów)
Ciasto bananowe - składniki:
4 bardzo dojrzałe banany (około 80 dag)
25 dag mąki pszennej
22 dag cukru
5 dag masła
1 jajko
1 łyżeczka sody oczyszczonej
5 dag posiekanych orzechów włoskich albo rodzynek
szczypta soli
do przygotowania formy: po 2 łyżki masła i mąki pszennej
Ciasto bananowe - sposób przygotowania: Banany obrać, rozdrobnić widelcem, a następnie wymieszać z dodawanymi kolejno: cukrem, mąką, jajkiem, solą i sodą. Masło roztopić, wlać do masy i wymieszać. Dodać orzechy lub rodzynki. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Ciasto bananowe należy piec około 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temperatury 150°C (patyczek wkłuty w upieczone ciasto powinien być suchy).
pracochłonne, więc można je upiec, gdy tylko najdzie nas na nie ochota (a pod ręką będzie kilka bananów). Zobacz przepis na: Ciasto bananowe Błyskawiczne tiramisu
!) mieszać zbyt dokładnie składników. Pozwala też uratować bardzo dojrzałe banany, na które nikt nie miał ochoty. Zobacz przepis na ciasto bananowe z orzechami i czekoladą Łatwy przepis na pyszne bajaderki! Dr Oetker Keksówka silikon ... Silit Keksówka zamykana 637... SNB Keksówka
minut, rozdzielając grudki widelcem. Dodaj pozostałe składniki, duś 8 minut. Przypraw solą i pieprzem, wyjmij listki laurowe. Podawaj na ciepło. Ciasto bananowe jest dobrym pomysłem na wykorzystanie nadwyżki bananów, które kilka dni leżą w naszym domu (oczywiście pod warunkiem, że nie są zepsute). Jeśli
Jesienne wypieki
minut. Wystudzone ciasto przed podaniem posyp cukrem pudrem. Autor: Zuzanna Wiciejowska Ciasto bananowe to doskonały sposób na wykorzystanie bardzo dojrzałych bananów. Miłośnicy czekolady z pewnością nie pogardzą również ciastem bananowym z orzechami i czekoladą . Ciasto bananowe 4 bardzo dojrzałe
Blogerzy od kuchni: Fantazje kulinarne Magdy K.
znakomitych kucharzy i ciekawych osób. Popisowe danie: zdecydowanie prowadzą u mnie dania włoskie, czyli pizza, spaghetti, lasagne, czy tarty. Natomiast w słodkich wyróżniają się rogale maślane, ciasta bananowe, a latem lody.Składniki, których nigdy nie brakuje w mojej kuchni...Od pewnego czasu fascynuję się
Na naszym portalu znajdziecie także inne przepisy na pyszne ciasta bananowe, np. z malinami i kruszonką czy orzechami i czekoladą . 4 bardzo dojrzałe lub nawet przejrzałe banany 1 szklanka cukru 1 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 jajko 50 g roztopionego masła 100 g rodzynek
Wypieki, które trudno zepsuć
wyjmij formę z piekarnika, odczekaj około 5 min i delikatnie wyjmij muffinki, po czym przełóż je na metalową kratkę, aby wystygły. Autor: Zuzanna Wiciejowska Stella Pack Foremki na muffiny kolorowe 45szt. w okazje.info Ciasto bananowe, zwane także "chlebkiem bananowym
Pod złocistą kruszonką
podawaj. Tarta jest dobra też na zimno. Autor: Paulina Kałka, Zuzanna Wiciejowska Więcej przepisów na pyszne ciasta i desery znajdź w książkach » Do kruszonki, oprócz masła, cukru i maki, możesz dodać także płatki owsiane, orzechy czy wiórki kokosowe. Ciasto bananowe z malinami i kruszonką - przepis
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/23250268/ciasto bananowe/p