ßßß Cookit - przepis na Sola na brokułach

Sola na brokułach

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: średnie
Region: inne
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
0.5 kg filetów z soli
0.5 l śmietany 30-procentowej
10 dag masła
1/2 pora
0.5 kg brokułów
sól
biały pieprz
50 ml białego wina
kilka pomidorków koktajlowych
marynowane raki do dekoracji
Sola na brokułach - sposób przygotowania: Rybę smażymy na roztopionym maśle ok. 6 min. Następnie wstawiamy do nagrzanego do 140°C piekarnika. Do sosu pozostałego ze smażenia ryby wlewamy śmietanę i gotujemy, aż sos wyparuje do połowy objętości. Dodajemy wino, pokrojonego w krążki pora oraz przyprawy i gotujemy jeszcze ok. 5 min. Wkładamy do sosu rybę i jeszcze chwilę gotujemy. Brokuły blanszujemy kilka minut w lekko posolonej i posłodzonej wodzie. Rozkładamy na talerzach brokuły, solę, polewamy sosem i dekorujemy przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi oraz rakami
Z Chełmońskim na kanapie
razem. Może spróbuję gęsiego pipka, na który też nie udało mi się zdobyć przepisu... SOLA NA BROKUŁACH (DLA 4 OSÓB) 0,5 kg filetów z soli, 0,5 l śmietany 30-procentowej, 10 dag masła, 1/2 pora, 0,5 kg brokułów, sól, biały pieprz, 50 ml białego wina, kilka pomidorków koktajlowych, marynowane
Przepisy zwyciężczyni drugiej edycji MasterChefa
zagotowujemy wodę z pół łyżeczki soli . Z brokułu wycinamy różyczki, wrzucamy je do osolonego wrzątku i gotujemy przez 4-5 minut. Po tym czasie odcedzamy brokuł i przepłukujemy w zimnej wodzie. Brokuł wkładamy do piekarnika na ostatnie 10 minut pieczenia kurczaka i ziemniaków. 700 g małych buraczków 2 duże
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/23245981/sola na brokulach/p