Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!
Autor dead_hedgehog
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
2 bulwy
kopru włoskiego
2 dorodne
pory1 duża
marchewka1 pęczek
koperku1 pęczek
szczypiorku2 ząbki
czosnku1-2 łyżki
masła lub
oliwy2
liście laurowesól i
pieprzLekka zupa
koperkowo-cebulowa - sposób przygotowania: W docelowym garnku rozgrzać masło/oliwę i wrzucić pokrojony w pół-talarki
por. Po chwili dorzucić startą na grube oczka
marchewkę oraz pokrojony cienko w pól-talarki
koper włoski. Całość poddusić na wolnym ogniu parę minut. Zagotować w czajniku
wodę ok. 1,5 l. Zalać zawartość garnka zagotowana
wodą. Dorzucić posiekany
szczypior i
koperek. Wrzucić
liść laurowy. Gotować ok. 5 min. Wycisnąć 2 ząbki
czosnku, dodać
pieprz i
sól.
Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.
Zobacz też:
Domowe
sokiOprawa stołu