Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor pjaszczuk

Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia meksykańskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)Placki meksykańskie - składniki:Placki: 8
ziemniaków1 średnia
cebula1
jajko1 łyżka
majerankusólpieprz do smaku.Sos : Passata di
pomodoro1/2 puszki
czerwonej fasoli1/2
papryki czerwonej1/2
papryki żółtej.Placki meksykańskie - sposób przygotowania:1) Na drobnej tarce ścieramy
ziemniaki i
cebulę.2) Dodajemy
mąkę,
sól,
pieprz,
majeranek. Mieszamy.3) Na patelni rozgrzewamy
oliwę i smażymy placuszki4) Do garnka wlewamy Passatę di
Pomodoro.5)
Paprykę kroimy w kostkę.6)
Paprykę i
fasolę dorzucamy do Passaty. Gotujemy.7) Polewamy placuszki i zajadamy aż się uszy trzęsą ;-)Spotkanie przy grillu

nabijać kawałki poszczególnych warzyw na metalowe albo drewniane szpadki do szaszłyków (drewniane wcześniej trzeba dość długo moczyć w wodzie!). Tymczasem posmarować placki meksykańskie z obu stron
oliwą, krótko opiec, po czym zwinąć w rożki. Napełnić rożki tortillas ładnie opieczonymi i ściągniętymi zePączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu