ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia meksykańskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)Placki meksykańskie - składniki:Placki: 8 ziemniaków1 średnia cebula1 jajko1 łyżka majerankusólpieprz do smaku.Sos : Passata di pomodoro1/2 puszki czerwonej fasoli1/2 papryki czerwonej1/2 papryki żółtej.Placki meksykańskie - sposób przygotowania:1) Na drobnej tarce ścieramy ziemniaki i cebulę.2) Dodajemy mąkę, sól, pieprz, majeranek. Mieszamy.3) Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy placuszki4) Do garnka wlewamy Passatę di Pomodoro.5) Paprykę kroimy w kostkę.6) Paprykę i fasolę dorzucamy do Passaty. Gotujemy.7) Polewamy placuszki i zajadamy aż się uszy trzęsą ;-)Spotkanie przy grillu
nabijać kawałki poszczególnych warzyw na metalowe albo drewniane szpadki do szaszłyków (drewniane wcześniej trzeba dość długo moczyć w wodzie!). Tymczasem posmarować placki meksykańskie z obu stron oliwą, krótko opiec, po czym zwinąć w rożki. Napełnić rożki tortillas ładnie opieczonymi i ściągniętymi zePączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu