ßßß Cookit - przepis na Placki meksykańskie

Placki meksykańskie

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor pjaszczuk
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia meksykańska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
Placki meksykańskie - składniki:
Placki: 8 ziemniaków
1 średnia cebula
1 jajko
1 łyżka majeranku
sól
pieprz do smaku.
Sos : Passata di pomodoro
1/2 puszki czerwonej fasoli
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki żółtej.
Placki meksykańskie - sposób przygotowania:
1) Na drobnej tarce ścieramy ziemniaki i cebulę.
2) Dodajemy mąkę, sól, pieprz, majeranek. Mieszamy.
3) Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy placuszki
4) Do garnka wlewamy Passatę di Pomodoro.
5) Paprykę kroimy w kostkę.
6) Paprykę i fasolę dorzucamy do Passaty. Gotujemy.
7) Polewamy placuszki i zajadamy aż się uszy trzęsą ;-)
Spotkanie przy grillu
nabijać kawałki poszczególnych warzyw na metalowe albo drewniane szpadki do szaszłyków (drewniane wcześniej trzeba dość długo moczyć w wodzie!). Tymczasem posmarować placki meksykańskie z obu stron oliwą, krótko opiec, po czym zwinąć w rożki. Napełnić rożki tortillas ładnie opieczonymi i ściągniętymi ze
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-19902451/placki meksykanskie/p