Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor grumko

Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (66 głosów)5 - 7
jajek ugotowanych na twardo1-2 surowe
jajkabułka namoczona w
mleku i odciśniętatroszkę (np. 1 łyżkę)
masłasólpieprzewentualnie inne
przyprawyzielenina (
pietruszkaszczypiorek)
bułka tarta i tłuszcz do smażeniaKotlety z
jajek - sposób przygotowania:
Jajka drobno posiekać lub wraz z
bułką przepuścić przez praskę, czy maszynkę, wymieszać z
przyprawami, surowym
jajkiem,
masłem i
zieleniną, gdyby było za rzadkie dosypać można trochę
tartej bułki (ale nie powinno być zbyt gęste jak np. z
mięsa). Formować kotleciki, panierować w
bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z
ziemniakami można i jakąś ostrzejszą surówką.Japonia: nie tylko sushi

smażenia do podania: sos tonkatsu, cząstki
cytryny, surówka z posiekanej
kapusty Odetnij kawałki tłuszczu z
mięsa. Rozbij każdy kotlet na grubość ok. 3/4 cm. Oprósz
solą i
pieprzem z obu stron. Obtocz każdy kotlet w
mące, strzepując jej nadmiar. Następnie zamocz kotlet w
jajku, a następnie w panierce tak