ßßß Cookit - przepis na Kotlety z jajek

Kotlety z jajek

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor grumko
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (66 głosów)
5 - 7 jajek ugotowanych na twardo
1-2 surowe jajka
bułka namoczona w mleku i odciśnięta
troszkę (np. 1 łyżkę) masła
sól
pieprz
ewentualnie inne przyprawy
zielenina (pietruszka
szczypiorek)
bułka tarta i tłuszcz do smażenia
Kotlety z jajek - sposób przygotowania: Jajka drobno posiekać lub wraz z bułką przepuścić przez praskę, czy maszynkę, wymieszać z przyprawami, surowym jajkiem, masłem i zieleniną, gdyby było za rzadkie dosypać można trochę tartej bułki (ale nie powinno być zbyt gęste jak np. z mięsa). Formować kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z ziemniakami można i jakąś ostrzejszą surówką.
Japonia: nie tylko sushi
smażenia do podania: sos tonkatsu, cząstki cytryny, surówka z posiekanej kapusty Odetnij kawałki tłuszczu z mięsa. Rozbij każdy kotlet na grubość ok. 3/4 cm. Oprósz solą i pieprzem z obu stron. Obtocz każdy kotlet w mące, strzepując jej nadmiar. Następnie zamocz kotlet w jajku, a następnie w panierce tak
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-19547905/kotlety z jajek/p