ßßß Cookit - przepis na Kolorowa sałatka z grillowanej cukinii i fasolki szparagowej z fetą

Kolorowa sałatka z grillowanej cukinii i fasolki szparagowej z fetą

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor makaronik_anecia
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
1 cukinia
1 pomidor czerwony
3 ogórki gruntowe
mała czerwona papryka
kilka rzodkiewek
kostka sera feta
150g żółtej fasolki szparagowej
kilka środkowych liści sałaty masłowej
pęczek dymki
3 łyżki oliwy z oliwek extra vergin
łyżeczka musztardy dijońskiej
szczypta soli
Kolorowa sałatka z grillowanej cukinii i fasolki szparagowej z fetą - sposób przygotowania: - Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy końcówki, gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy, hartujemy (wrzucamy do lodowatej wody, aby przerwać proces gotowania).
- Cukinię umytą i osuszoną kroimy na plastry, grillujemy lekko, odkładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Po ostygnięciu kroimy każdy plaster na cztery części.
- Sałatę umytą i osuszoną rozrywamy i dodajemy do miski. Rzodkiewki kroimy na ćwiartki, a pomidory w kostkę, podobnie ogórki i dodajemy do sałaty. Paprykę oczyszczoną z gniazd nasiennych kroimy w cienkie paski, wrzucamy do reszty składników. D
- Fetę kroimy w kostkę, a dymkę drobno siekamy. Dodajemy do reszty.
- Dressing to oliwa z oliwek extra vergin połączona z musztardą i szczyptą soli, a wszystko to dokładnie wymieszane w słoiczku z zakrętką. Dressing dodajemy do sałatki i mieszamy.
Jak przygotować szparagi?
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-19483717/kolorowa salatka z grillowanej cukinii i fasolki szparagowej/p