Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor makaronik_anecia

Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)1
cukinia1
pomidor czerwony3
ogórki gruntowemała
czerwona paprykakilka
rzodkiewekkostka
sera feta150g
żółtej fasolki szparagowejkilka środkowych liści
sałaty masłowejpęczek
dymki3 łyżki
oliwy z oliwek extra verginłyżeczka
musztardy dijońskiejszczypta
soliKolorowa
sałatka z grillowanej
cukinii i
fasolki szparagowej z
fetą - sposób przygotowania: -
Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy końcówki, gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy, hartujemy (wrzucamy do lodowatej
wody, aby przerwać proces gotowania).-
Cukinię umytą i osuszoną kroimy na plastry, grillujemy lekko, odkładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Po ostygnięciu kroimy każdy plaster na cztery części.-
Sałatę umytą i osuszoną rozrywamy i dodajemy do miski.
Rzodkiewki kroimy na ćwiartki, a
pomidory w kostkę, podobnie
ogórki i dodajemy do
sałaty.
Paprykę oczyszczoną z gniazd nasiennych kroimy w cienkie paski, wrzucamy do reszty składników. D-
Fetę kroimy w kostkę, a
dymkę drobno siekamy. Dodajemy do reszty.- Dressing to
oliwa z oliwek extra vergin połączona z
musztardą i szczyptą
soli, a wszystko to dokładnie wymieszane w słoiczku z zakrętką. Dressing dodajemy do sałatki i mieszamy.Jak przygotować szparagi?Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu