Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor tori101Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)Mix
sałat lub różne
sałat y: lodowa
rukolaloloendywia lub zwykła
Brzoskwinie z
syropu lub świeże
Filet z kurczaka lub
indykacurrysólPomidorki koktajloweMały
ser pleśniowy (np. naturalny Turek)
Papryka żółtaopcjonalnie
ryżSosy:1.
jogurt naturalny ;
bazylia ;
curry ;
sok z brzoskwini (
syrop z zalewy); słodko pikantny sos
chilli tao tao(pół łyżeczki)2.
majonez ;
ketchup ;
bazyliaSałatka z grillowanym
kurczakiem lub
indykiem - sposób przygotowania: 1.
Kurczaka lub
indyka pokroić w cienkie plastry, przyprawić
solą i
curry, włożyć do nagrzanego piekarnika - funkcja grill na 275 st.C, piec z obu stron ok. 8 minut każdą2. Porwać
sałatę lub wyjąć na talerz
sałatę mix, pokroić
pomidorki na 4 części i położyć na sałacie, pokroić
brzoskwinię,
ser pleśniowy na trójkąty,
paprykę w paski, obok ułożyć upieczone
mięsko i
ryż, jeśli ktoś robi wersje z
ryżem3. Wszystko polać sosem - zależnie od upodobań, mój mąż woli
majonezowo -
keczupowy, ja
jogurtowy;)smacznego!!!Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu