Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor pyzeczka

Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (11 głosów)Zielona przystawka - składniki:3 równe twarde dość spore
ogórki kiszone1 mała
wędzona makrela (15-20dkg)1 mała
cebulka2 ząbki kiszonego
czosnku3
jajka5 łyżeczek
groszku konserwowego4 łyżki
majonezu3 łyżki siekanego
koperkudo smaku:
sól i
pieprz mielonydo przybrania: kilka gałązek
koperkuZielona przystawka - sposób przygotowania:
Jajka umyć, ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na pół, wybrać
żółtka.
Makrelę obrać ze skóry, oddzielić bardzo dokładnie od ości.
Cebulkę posiekać, sparzyć, osączyć.
Ogórki przekroić wzdłuż na pół,
ostrym nożykiem wyciąć środek tak aby powstało 6 łódeczek, zostawić na ręczniku papierowym do góry dnem aby odciekły. W miseczce wymieszać rozdrobnione widelcem
mięso z
ryby, posiekany miąższ wycięty z
ogórków,
cebulkę, posiekany
czosnek, 2 łyżki
koperku, 3 łyżki
majonezu, doprawić
pieprzem, wymieszać (z
solą ostrożnie -
ogórki są dość słone). W drugiej miseczce rozetrzeć
żółtka, dodać
groszek, rozgnieść widelcem, dodać resztę posiekanego
koperku i łyżkę
majonezu, doprawić
solą i
pieprzem, dokładnie wymieszać. Łódeczki
ogórkowe napełniać czubato
pastą rybną a połówki
jajek pastą z
groszkiem. Ułożyć na półmisku, udekorować gałązkami
koperku.Nie wiesz, jak poprawnie obrać i ugotować szparagi? W przepisie na
szparagi z
sosem czosnkowym znajdziesz najważniejsze porady i wskazówki. My dodamy, że do zielonych i białych warzyw można dodać
zielony groszek i
ogórka. Taki
miks tworzy urozmaiconą i bardzo zieloną przystawkę .
Szparagi z