ßßß
Cookit - przepis na Pasta z makreli z ogórkiem kiszonym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pasta z makreli z ogórkiem kiszonym
Składniki
Makrela wędzona
Jajko
Cebula
Szczypiorek
Majonez
Ogórek kiszony
Pieprz
Sól
Wykonanie
Bardzo smaczna pasta z
wędzonej makreli
. Pasty
makrelowe
robiłam już różne, ale pomysł na tę, z dodatkiem
kiszonych ogórków
podała mi Pani Mirka z Torunia. Bardzo mi się spodobało, polecam!
składniki:
makrela wędzona
2
jajka
ugotowane na twardo1/2
cebuli
szczypior
3 - 4 łyżki
majonezu
2 - 3
ogórki kiszone
pieprz
sól
przygotowanie
Makrelę
pozbawić ości.
Jajka
posiekać na drobne kawałki ( najwygodniej w blenderze ) ,
cebulę
i
ogórki
pokroić w drobną kostkę ,
szczypior
posiekać. Wszystko wymieszać z
majonezem
, doprawić
solą
i
pieprzem
. Smacznego!
Źródło:
http://staregary.blogspot.com/2013/12/pasta-z-makreli-z-ogorkiem-kiszonym.html
Przepisy powiązane
Pasta rybna z wędzonej makreli
Pasta z wędzonej makreli i jajka
M jak makrela
Gotowanie
Pasta z makreli
Składniki powiązane (0)