ßßß
Średnia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)1 szklanka dzikiego ryżu1 czerwona papryka (pokrojona w kostkę)1 owoc mango (miąższ pokrojony w kostkę)3 dymki (pokrojone w plasterki)1/4 szklanki kolendry (posiekanej)1/4 szklanki mięty (posiekanej)1/2 szklanki orzechów nerkowca2 łyżki sosu rybnego (lub sojowego)skórka i sok z 1 limonki1 łyżeczka cukru trzcinowego1 mała papryczka chilli (posiekana)Sałatka z dzikim ryżem - sposób przygotowania: Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu (można ugotować wcześniej). W tym czasie kroimy warzywa. Łączymy wystudzony ryż warzywa, zioła i orzechy. Mieszamy sos rybny lub sojowy, sok i skórkę z limonki, cukier i chilli. Polewamy sałatkę sosem, mieszamy i podajemy.Jak jeść mango?Dbasz o linię? Zabierz coś smacznego do pracy
idealne danie dla osób, które stosują zbilansowaną i zdrową dietę. Dziki ryż jest bogatym źródłem witamin B1, B2, PP, żelaza i wapnia. Sałatka z dzikim ryżem i rybą 1.5 szklanki ugotowanego na sypko ryżu brązowego (lub długoziarnistego białego) 3/4 szklanki dzikiego ryżu ugotowanego na sypko puszka