Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik KuchniaCzas przygotowania: do 30 minut

Średnia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)1 szklanka dzikiego
ryżu1
czerwona papryka (pokrojona w kostkę)1
owoc mango (miąższ pokrojony w kostkę)3
dymki (pokrojone w plasterki)1/4 szklanki
kolendry (posiekanej)1/4 szklanki
mięty (posiekanej)1/2 szklanki
orzechów nerkowca2 łyżki
sosu rybnego (lub
sojowego)skórka i sok z 1
limonki1 łyżeczka
cukru trzcinowego1 mała
papryczka chilli (posiekana)
Sałatka z dzikim
ryżem - sposób przygotowania:
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu (można ugotować wcześniej). W tym czasie kroimy warzywa. Łączymy wystudzony
ryż warzywa,
zioła i
orzechy. Mieszamy
sos rybny lub
sojowy, sok i skórkę z
limonki,
cukier i
chilli. Polewamy
sałatkę sosem, mieszamy i podajemy.Jak jeść mango?Dbasz o linię? Zabierz coś smacznego do pracy

idealne danie dla osób, które stosują zbilansowaną i zdrową dietę. Dziki
ryż jest bogatym źródłem witamin B1, B2, PP, żelaza i wapnia.
Sałatka z dzikim
ryżem i
rybą 1.5 szklanki ugotowanego na sypko
ryżu brązowego (lub długoziarnistego białego) 3/4 szklanki dzikiego
ryżu ugotowanego na sypko puszka