Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs "Qmasz kaszę? Sięgaj do tradycji"

Przepis nadesłany na konkurs "Qmasz kaszę? Sięgaj do tradycji"Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 szklanka
kaszy gryczanejsól1
jajko1 dojrzały
banan1/2 szklanki
orzechów laskowych3-4 łyżki
mąki gryczanej50 g
masła1/2 szklanki
miodu1/2 szklanki suszonych
śliwek1/2 szklanki
mleka (może być roślinne)1/2 szklanki
kakao1 łyżeczka
sodyaromat migdałowyCiasto
czekoladowe z
kaszy gryczanej i
śliwek - sposób przygotowania:
Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu, odstaw do przestygnięcia. Zmiksuj blenderem na gładką masę.
Masło i
miód podgrzej w rondelku, aż się rozpuszczą i połączą.
Orzechy laskowe upraż i posiekaj.
Śliwki posiekaj.
Banana rozgnieć widelcem. Do zblendowanej
kaszy dodaj
mąkę gryczaną,
kakao,
sodę,
jajko, rozpuszczone
masło z
miodem,
banana i dokładnie wymieszaj. Dodaj
aromat migdałowy, posiekane
orzechy i
śliwki, przemieszaj. Wyłóż do natłuszczonej blaszki. Piecz przez ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wskazówki: Możesz pominąć
aromat migdałowy.Qmasz kaszę? Sięgaj do tradycji [
WYNIKI KONKURSU]

Irena S. za przepis na ciasto
czekoladowe z
kaszy gryczanej i
śliwek Sylwester W. za przepis na
ciasteczka z
płatków z
kaszy jaglanej Katarzyna K. za przepis na knedelki z
kaszy manny i
twarogu Ania P. za przepis na krupnik z
kalafiorem i
zieloną fasolką szparagową Roksana S. za przepis na omlet zPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu