ßßß Cookit - przepis na Schab z bakaliami

Schab z bakaliami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Przepis nadesłany na konkurs "Świąteczne skarby - bakalie w roli głównej"
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
1.5 kg schabu środkowego bez kości; błon i tzw. warkocza
słodka papryka mielona - 3 łyżeczki
czosnek - 3-4 duże ząbki
pieprz czarny świeżo mielony - 1/2 łyżeczki
sól morska - 3 łyżeczki
majeranek otarty - 2 łyżki
zioła prowansalskie - 1 łyżka
rozmaryn - 1 łyżeczka
oliwa - 2-3 łyżki
woda - 100 ml
po 10 dkg: suszonych moreli ; fig ; gruszek ; rodzynek sułtańskich i śliwek
Schab z bakaliami - sposób przygotowania: Paprykę, sól, pieprz, rozmaryn, majeranek i zioła prowansalskie, przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę mieszamy i powstałą mieszaniną nacieramy /oklejamy / dokładnie całe mięso. Pokryte przyprawami mięso owijamy folią spożywczą i dokładnie ugniatamy. Wkładamy do lodówki na 24 godziny. Przygotowane mięso włożyć do rękawa, dodać suszone owoce, podlać wodą i piec około 1,5 godziny w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 0 C. Mięso podawać pokrojone w plastry obłożone upieczonymi bakaliami.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/175343367/schab z bakaliami/p