Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs "Świąteczne skarby -
bakalie w roli głównej"Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1.5 kg
schabu środkowego bez kości; błon i tzw. warkocza
słodka papryka mielona - 3 łyżeczki
czosnek - 3-4 duże ząbki
pieprz czarny świeżo mielony - 1/2 łyżeczki
sól morska - 3 łyżeczki
majeranek otarty - 2 łyżki
zioła prowansalskie - 1 łyżka
rozmaryn - 1 łyżeczka
oliwa - 2-3 łyżki
woda - 100 mlpo 10 dkg:
suszonych moreli ; fig ;
gruszek ;
rodzynek sułtańskich i
śliwekSchab z
bakaliami - sposób przygotowania:
Paprykę,
sól,
pieprz,
rozmaryn,
majeranek i
zioła prowansalskie, przeciśnięty przez praskę
czosnek,
oliwę mieszamy i powstałą mieszaniną nacieramy /oklejamy / dokładnie całe
mięso. Pokryte
przyprawami mięso owijamy folią spożywczą i dokładnie ugniatamy. Wkładamy do lodówki na 24 godziny. Przygotowane
mięso włożyć do rękawa, dodać
suszone owoce, podlać
wodą i piec około 1,5 godziny w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 0 C.
Mięso podawać pokrojone w plastry obłożone upieczonymi
bakaliami.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu