Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)1 kg żeberek wieprzowych pół szklanki oliwy z oliwek 4 łyżki sosu sojowego 100 ml wódki Extra żytniej RozmarynZioła prowansalskieGrillowane żeberka w marynacie - sposób przygotowania: Żeberka tniemy na małe porcje, w naczyniu mieszamy oliwę, sos sojowy, wódkę żytnią, rozmaryn, zioła prowansalskie. Następnie przekładamy do szklanego naczynia, zalewamy marynatą, odstawiamy na półtorej godziny do lodówki. Opiekamy na grillu do momentu zarumienienia się. Podajemy z pieczonymi ziemniakami oraz sałatką warzywną.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu