ßßß Cookit - przepis na Grillowane żeberka w marynacie

Grillowane żeberka w marynacie

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (4 głosy)
1 kg żeberek wieprzowych pół szklanki oliwy z oliwek 4 łyżki sosu sojowego 100 ml wódki Extra żytniej Rozmaryn Zioła prowansalskie
Grillowane żeberka w marynacie - sposób przygotowania: Żeberka tniemy na małe porcje, w naczyniu mieszamy oliwę, sos sojowy, wódkę żytnią, rozmaryn, zioła prowansalskie. Następnie przekładamy do szklanego naczynia, zalewamy marynatą, odstawiamy na półtorej godziny do lodówki. Opiekamy na grillu do momentu zarumienienia się. Podajemy z pieczonymi ziemniakami oraz sałatką warzywną.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-21169430/grillowane zeberka w marynacie/p