Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Barbara Dereń-Marzec

Fot. Jakub PajewskiPoziom trudności: łatweRegion: inne

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 kostka miękkiego
masła200 g
cukru400 g
mąki1 kg dowolnych
owocówOwoce z kruszonką - sposób przygotowania:
Masło,
cukier i
mąkę dokładnie rozcieramy na kruszonkę.
Owoce myjemy, obieramy, szypułkujemy lub drylujemy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Wierzch posypujemy kruszonką, rozcierając grudki palcami. Pieczemy w temperaturze 180°C do chwili, aż kruszonka nabierze złocistego koloru.
Truskawkowe crumble - czyli
owoce z kruszonką

.
Truskawki same w sobie nie wymagają większej obróbki, jednak są bardzo wdzięcznym surowcem w kuchni. Zapraszam do wypróbowania bardzo prostego w przygotowaniu i równocześnie pysznego
truskawkowego crumble.
Truskawkowe crumble Crumble to nic innego jak
owoce zapiekane pod kruszonką . Do przygotowaniaceny > Porównaj ceny > Porównaj ceny > źródło: Okazje.info Masz ochotę na ciasto z
owocami, ale nie chcesz długo stać w kuchni? Polecamy zapieczenie
owoców pod kruszonką . Możesz skorzystać zarówno z gotowej mrożonki, jak i
owoców sezonowych, np.
jabłek (będzie potrzebne: addioanna
Owoce pieczone pod kruszonką to szybka alternatywa dla
owocowego ciasta. Zimą możesz skorzystać z mrożonek lub tych
owoców, które są dostępne, np.
jabłek. Do tego deseru doskonale pasuje sos
waniliowy lub
jogurtowy.
Owoce pod kruszonką opakowanie mrożonej mieszanki
owoców 2 łyżki
cukru 2 łyżkiprzygotowywane na wiele sposobów. My proponujemy Wam
curry z
krewetkami w sosie z
mleka kokosowego i
pomidorów, który doprawiono
kolendrą i
curry. Zobacz przepis na
curry z
krewetek po tajsku Delikatny krem z włoskiego
serka, chrupiąca kruszonka i słodkie
owoce - z tych składników przygotujesz pysznySezonownik Ugotuj.to: Grudzień.Deserowy kod paskowy

kolejno: krem,
chałkę i
wiśnie, które polewamy wytworzonym
sokiem. Odstawiamy do lodówki na godzinę, a przed podaniem posypujemy każdą porcję
kakao. Krem
mascarpone +
owoce egzotyczne + kruszonka (Dla 4-5 osób)
Owoce: 1
laska wanilii, 2 łyżki
cukru, 1 szklanka
wody, 45-50 dag (2 szklanki)
owocówpietruszki. Źródło: Ugotuj.to Oprócz
owoców egzotycznych, taki deser możesz przygotować np. z kwaśnymi
jabłkami. Jeśli chcesz go zrobić w ekspresowym tempie, zamiast kruszonki wykorzystaj gotową granolę lub pokruszone twarde
ciasteczka (np.
amaretti). Krem
mascarpone z
owocami egzotycznymi i kruszonką
Owocez
cytryny, odstawiamy do lodówki, żeby smaki się połączyły. Składniki deseru można przygotować nawet dzień wcześniej i przechować w lodówce, poza kruszonką, którą trzymamy w temperaturze pokojowej. W pucharkach układamy kolejno: krem,
owoce i kruszonkę . Podajemy od razu. Źródło: Miesięcznik Kuchnia