Wykonanie
To naprawdę ekspresowe ciasto. Możesz wykorzystać dowolne
owoce –
śliwki,
morele,
maliny,
rabarbar (nie
owoc, ale też świetnie smakuje). Aż trudno uwierzyć, że w tak krótkim czasie może powstać coś tak pysznego.
Składniki1 i 1/4 szklanki
mąkikostka
masła3/4 szklanki
cukru4
jaja1kg
owocówcukier puder do posypania (niekoniecznie)PrzygotowanieRozgrzej piekarnik do 200 stopni.Miękkie
masło utrzyj na puszysty krem.Wciąż ucierając wbijaj po jednym
jajku i dodawaj po łyżce
cukru.Dodaj
mąkę i wymieszaj.Tortownicę/blachę wyłóż papierem do pieczenia, wylej ciasto, ułóż
owoce.Piecz 30 minut, wystudź, jeśli masz ochotę posyp przez sitko
cukrem pudrem.I zajadaj!