Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Anna Wrońska

Fot. shutterstock/greseiCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Koktajl
pomidorowy - składniki:1 łyżka
curry w proszku1 łyżeczka zmielonego
kminu rzymskiego4 szklanki (po 250 ml)
soku pomidorowegoświeżo mielony
pieprz do smaku6 łyżek
jogurtu naturalnego6
łodyg selera naciowego lub 6 gałązek
kolendry do dekoracjiKoktajl
pomidorowy - sposób przygotowania: Do rondla o grubym dnie wsypujemy
curry i
kmin rzymski. Ciągle mieszając, podgrzewamy, aż
przyprawy zaczną intensywnie pachnieć (ok. 20 sekund). Wlewamy
sok pomidorowy, bardzo mocno podgrzewamy i zdejmujemy z ognia.
Pieprzymy, studzimy i wstawiamy do lodówki. Dobrze schłodzony koktajl wlewamy do szklaneczek, dekorujemy kleksami
jogurtu. Do każdej szklaneczki wkładamy po 1 łodydze
selera lub
kolendry.Nowa odsłona śródziemnomorskich
pomidorów od Podravki!

! Koktajl
pomidorowy z
jarmużem Składniki: - 100 ml
przecieru pomidorowego Podravka - 100 ml świeżo wyciśniętego soku z
pomarańczy - świeżo wyciśnięty sok z 1/2
cytryny - 1 obrane i pokrojone na kawałki
kiwi - garść
jarmużu Sposób przygotowania: Przecier i
soki wlać do blendera, dodać
kiwi orazNowa odsłona śródziemnomorskich
pomidorów od Podravki!

! Koktajl
pomidorowy z
jarmużem Składniki: - 100 ml
przecieru pomidorowego Podravka - 100 ml świeżo wyciśniętego soku z
pomarańczy - świeżo wyciśnięty sok z 1/2
cytryny - 1 obrane i pokrojone na kawałki
kiwi - garść
jarmużu Sposób przygotowania: Przecier i
soki wlać do blendera, dodać
kiwi oraz
Melon - im prościej, tym lepiej

dokładnie wymieszaj i ponownie zamroź. Powtarzaj czynność trzykrotnie w odstępach dwugodzinnych. Autor: Teofilos Vafidis Łatwy przepis na koktajl
pomidorowy Tym razem wysilisz się nieco bardziej, ale efekt jest tego warty. Najpierw usmaż naleśniki, później przygotuj nadzienie z
melona i
czekolady, aWpadnij na
drinka!

razu podajemy. Uwaga: jeśli używamy osączonych
ananasów z puszki, nie dosładzamy już
napoju. Koktajl
pomidorowy (6 szklanek o poj. 200 ml)1 łyżka
curry w proszku, 1 łyżeczka zmielonego
kminu rzymskiego, 4 szklanki (po 250 ml)
soku pomidorowego, świeżo mielony
pieprz do smaku, 6 łyżek
jogurtu