Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor red.Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)7
jajek na twardo2
dymki lub małe
cebule2 twarde
ogórki kiszonełyżeczka
olejułyżeczka
majonezu3/4 szklanki
śmietany 18% wymieszanej pół na pół z
jogurtem naturalnympieprz i
sól1/2 pęczka
szczypiorku1/2 pęczka
koperkuJajka w sosie wiosennym - sposób przygotowania: Obieramy
jajka i przekrawamy na pół. Przygotowujemy sos:
cebulki i
ogórki kroimy w drobną kostkę. Jedno
żółtko rozcieramy z
olejem i
majonezem (
białko siekamy), mieszając, dolewamy
śmietanę wymieszaną z
jogurtem. Doprawimy
solą i
pieprzem, dodajemy połowę posiekanej
zieleniny, posiekane
białko,
ogórki i
cebulę. Pozostałe
jajka układamy na talerzu, oprószamy
solą i
pieprzem, polewamy sosem, dekorujemy
zieleniną.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu