ßßß Cookit - przepis na Jajka w sosie wiosennym

Jajka w sosie wiosennym

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor red.
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
7 jajek na twardo
2 dymki lub małe cebule
2 twarde ogórki kiszone
łyżeczka oleju
łyżeczka majonezu
3/4 szklanki śmietany 18% wymieszanej pół na pół z jogurtem naturalnym
pieprz i sól
1/2 pęczka szczypiorku
1/2 pęczka koperku
Jajka w sosie wiosennym - sposób przygotowania: Obieramy jajka i przekrawamy na pół. Przygotowujemy sos: cebulki i ogórki kroimy w drobną kostkę. Jedno żółtko rozcieramy z olejem i majonezem (białko siekamy), mieszając, dolewamy śmietanę wymieszaną z jogurtem. Doprawimy solą i pieprzem, dodajemy połowę posiekanej zieleniny, posiekane białko, ogórki i cebulę. Pozostałe jajka układamy na talerzu, oprószamy solą i pieprzem, polewamy sosem, dekorujemy zieleniną.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/170570570/jajka w sosie wiosennym/p