Pasta jajeczna to coś co jest chyba wszystkim znane i nieodłącznie kojarzy się z dzieciństwem. Jest fantastycznym dodatkiem do kanapek w niedzielny poranek :) Robię ją często i na wiele sposobów, za każdym razem dodając coś innego i uzyskując nowy smak :) Dziś jednak chciałam Wam zaproponować pastę, którą najczęściej robię - z dodatkiem domowych kiszonych ogórków i rzodkiewki :) Polecam Wam baaardzo :)Składniki:5 jajek ugotowanych na twardook. 6-7 rzodkiewekłyżka posiekanego koperkupęczek szczypiorku (część do pasty a częścią posypuję kanapki)2 średnie ogórki kiszone2 łyżki majonezu1 większa cebuladymka razem z zielonym szczypiorkiemsól, pieprzWszystkie składniki zmiksować na gładko. Doprawić do smaku. Ja najczęściej pastę jajeczną podaję na kromkach chleba z roszponką, kiełkami lub mixem sałat i polewam dodatkowo odrobinką sosu sałatkowego z koperkiem :)Pastę najlepiej jest zjeść w tym samym dniu ponieważ jak postoi dłużej to może "podejść wodą". Smacznego :)