ßßß Cookit - przepis na Wiosenna pasta jajeczna

Wiosenna pasta jajeczna

nazwa

Wykonanie

Sezon na jajka gotowane na twardo trwa. Jeśli tak jak ja lubicie zjeść jaja na twardo w postaci nieco innej proponuję Wam spróbować przygotować pastę do kanapek. Ta konkretna jest szybka w przygotowaniu i można uszykować jej nieco więcej niż tylko na jedno śniadanie dla dwóch osób. Nadaje się ona do przechowywania w lodówce do 3 dni.
Składniki:
2 jaja,
4 rzodkiewki,
2 gałązki natki pietruszki,
szczypiorek z cebuli dymki,
3 łyżeczki jogurtu,
2 łyżeczki majonezu,
sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie:
1) Jaja gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skorupki. Następnie kroimy w kostkę. Przekładamy do miseczki
2) Rzodkiewkę myjemy i kroimy w kostkę i dodajemy do jajek.
3) Natkę pietruszki i szczypiorek szatkujemy i dodajemy do pozostałych składników.
4) W małej miseczce lub szklance mieszamy jogurt z majonezem i odrobiną soli i dość dużą ilością pieprzu. Dodajemy do pokrojonych warzyw. Dokładnie mieszamy i podajemy ze świeżym pieczywem.
Smacznego!
Źródło:http://www.pelnalodowka.pl/2014/04/wiosenna-pasta-jajeczna.html