Wykonanie
Sezon na
jajka gotowane na twardo trwa. Jeśli tak jak ja lubicie zjeść
jaja na twardo w postaci nieco innej proponuję Wam spróbować przygotować pastę do kanapek. Ta konkretna jest szybka w przygotowaniu i można uszykować jej nieco więcej niż tylko na jedno śniadanie dla dwóch osób. Nadaje się ona do przechowywania w lodówce do 3 dni.
Składniki:2
jaja,4
rzodkiewki,2 gałązki
natki pietruszki,
szczypiorek z
cebuli dymki,3 łyżeczki
jogurtu,2 łyżeczki
majonezu,
sól i
pieprz do smaku.
Przygotowanie:1)
Jaja gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skorupki. Następnie kroimy w kostkę. Przekładamy do miseczki2)
Rzodkiewkę myjemy i kroimy w kostkę i dodajemy do
jajek.3)
Natkę pietruszki i
szczypiorek szatkujemy i dodajemy do pozostałych składników.4) W małej miseczce lub szklance mieszamy
jogurt z
majonezem i odrobiną
soli i dość dużą ilością
pieprzu. Dodajemy do pokrojonych warzyw. Dokładnie mieszamy i podajemy ze świeżym
pieczywem.Smacznego!