Wykonanie
Dziś wstawiam pomysł na łatwą przystawkę idealną na wszelkiego rodzaju imprezy- u mnie na imprezach rodzinnych zawsze znikają w 1 kolejności, doskonałe także jako przekąska, śniadanie, kolacja..
5
jajek gotowanych na twardo20 dag
pieczarek2 łyżki
majonezucebulkarzodkiewkaszczypiorekkoperekkiełkisól,
pieprzJajka ugotować na twardo i ostudzić.
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce,
cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć razem z
pieczarkami na odrobinie
oliwy. Pozostałe warzywa także drobno pokroić.
Jajka obrać i przekroić na połówki delikatnie za pomocą łyżeczki usunąć
żółtka do miseczki.
Żółtka połączyć z pozostałymi składnikami, dodać
majonez i
przyprawy i wymieszać.Na łyżeczkę nabierać farsz i nadziewać wydrążone połówki
jajek.