Jajka faszerowane to chyba jedna z najbardziej tradycyjnych przekąsek na polskich stołach....U mnie na imprezach tez zawsze sie pojawiają ale za każdym razem w innej odsłonie. Dzisiaj zapraszam Was na jajka z pasta oliwkową. Polecam baaardzo :)Składniki:9 jajek ugotowanych na twardo1-2 łyżki majonezusól, pieprzgarść oliwek czarnych wędzonych (ewentualnie zwykłe)1 ogórek kiszony (tylko jeśli oliwki są zwykłe - jeśli wędzone - pominąć)mała cebulkaodrobina zielonej dymki lub szczypiorkukoperek do dekoracjiJajka przekroić wzdłuż i wyjąć delikatnie żółtka. Oliwki obrać z pestek, Ogórka i cebulkę drobno posiekać. Wszystko razem umieścić w malakserze i zmiksować. Majonezu dodać tyle by konsystencja pasty była zadowalająca. Doprawić solą i pieprzem. Jajka napełniać przy pomocy worka dekoratorskiego z końcówką np 2c. W każde jajko powbijać gałązkę koperku. Smacznego :)