Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Paulina Kałka, Zuzanna Wiciejowska

Fot. Sławomir Smolarek www.smolarekstudio.plCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)200 g
wędzonego łososia w plastrach1 opakowanie (150 g)
koziego twarożku naturalnego1 opakowanie (100 g)
rukoli8
rzodkieweksólpieprz50 g czerwonych
porzeczek lub dowolnych
winogron do dekoracjiRoladki z
wędzonego łososia na
rukoli - sposób przygotowania: Na desce rozłóż duży arkusz folii spożywczej i rozłóż na niej plastry
łososia na zakładkę, jak łuski, formując prostokąt. Delikatnie posmaruj
rybę twarożkiem, pozostawiając 2 cm wolnego miejsca wzdłuż dłuższego, górnego
boku. Dopraw
solą i
pieprzem. Następnie delikatnie od dolnego dłuższego
boku, pomagając sobie folią,
zwiń ciasno
łososia w roladę. Zawiń ją w folię spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
Rukolę,
porzeczki (lub
winogrona) i
rzodkiewki oczyść, umyj i osusz.
Rzodkiewki pokrój w plasterki.
Sałatę i
rzodkiewki rozłóż na talerze. Wyjmij roladę z lodówki, rozwiń z folii i pokrój w 2-cm ukośne plasterki. Przełóż porcje na talerze, dodaj
porzeczki lub
winogrona i podawaj. Rada:
serek kozi możesz zastąpić kremowym
serkiem krowim lub owczym. Możesz go też wymieszać z posiekanym
koperkiem.Grillowane roladki z
cukinii i
kurczaka w
boczkuLekko po świętach

na lekkie śniadanie lub kolację, nie tylko po Świętach. Ciekawym dodatkiem do tych roladek będą
winogrona lub (w sezonie)
porzeczki. Roladki z
wędzonego łososia na
rukoli 200 g
wędzonego łososia w plastrach 1 opakowanie (150 g)
koziego twarożku naturalnego 1 opakowanie (100 g)
rukoli 8
rzodkiewekMałe co nieco na "babski" wieczór

roladki z
wędzonego łososia na
rukoli . Sylwestrowe Must Have 1 tortilla pszenna 2 łyżki kremowego
serka białego 1 łyżeczka
sera Almette z
czosnkiem niedźwiedzim 1/2 szt. dojrzałego
avocado 1 mały plaster
wędzonego łososia sól świeżo zmielony
pieprz. Jeżeli używacie gotowych tortilli, przedPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu