ßßß Cookit - przepis na Roladki z wędzonego łososia na rukoli

Roladki z wędzonego łososia na rukoli

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Paulina Kałka, Zuzanna Wiciejowska
Fot. Sławomir Smolarek www.smolarekstudio.pl
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
200 g wędzonego łososia w plastrach
1 opakowanie (150 g) koziego twarożku naturalnego
1 opakowanie (100 g) rukoli
8 rzodkiewek
sól
pieprz
50 g czerwonych porzeczek lub dowolnych winogron do dekoracji
Roladki z wędzonego łososia na rukoli - sposób przygotowania: Na desce rozłóż duży arkusz folii spożywczej i rozłóż na niej plastry łososia na zakładkę, jak łuski, formując prostokąt. Delikatnie posmaruj rybę twarożkiem, pozostawiając 2 cm wolnego miejsca wzdłuż dłuższego, górnego boku. Dopraw solą i pieprzem. Następnie delikatnie od dolnego dłuższego boku, pomagając sobie folią, zwiń ciasno łososia w roladę. Zawiń ją w folię spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej godzinę. Rukolę, porzeczki (lub winogrona) i rzodkiewki oczyść, umyj i osusz. Rzodkiewki pokrój w plasterki. Sałatę i rzodkiewki rozłóż na talerze. Wyjmij roladę z lodówki, rozwiń z folii i pokrój w 2-cm ukośne plasterki. Przełóż porcje na talerze, dodaj porzeczki lub winogrona i podawaj. Rada: serek kozi możesz zastąpić kremowym serkiem krowim lub owczym. Możesz go też wymieszać z posiekanym koperkiem.
Grillowane roladki z cukinii i kurczaka w boczku
Lekko po świętach
na lekkie śniadanie lub kolację, nie tylko po Świętach. Ciekawym dodatkiem do tych roladek będą winogrona lub (w sezonie) porzeczki. Roladki z wędzonego łososia na rukoli 200 g wędzonego łososia w plastrach 1 opakowanie (150 g) koziego twarożku naturalnego 1 opakowanie (100 g) rukoli 8 rzodkiewek
Małe co nieco na "babski" wieczór
roladki z wędzonego łososia na rukoli . Sylwestrowe Must Have 1 tortilla pszenna 2 łyżki kremowego serka białego 1 łyżeczka sera Almette z czosnkiem niedźwiedzim 1/2 szt. dojrzałego avocado 1 mały plaster wędzonego łososia sól świeżo zmielony pieprz. Jeżeli używacie gotowych tortilli, przed
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/163093844/roladki z wedzonego lososia na rukoli/p