Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: średnie
Region: inne
Ilość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
400 g piersi z
kaczki1 kawałek
imbiru (2-3 cm)
2 ząbki
czosnku2
cebulki200 g dyni
1 łyżka
oleju sezamowego1 strąk
chilli2 garście
zielonego groszku2 łyżki
sosu sojowego2 łyżki sosu
chilli100 ml rosołu z
kurczakaodrobina
mąki kukurydzianej
sólpieprzziarna
sezamuKaczka z
dynią i
chilli - sposób przygotowania: Z
kaczki zdejmujemy skórkę.
Mięso kroimy na cienkie paseczki. Doprawiamy
solą i
pieprzem.
Imbir i
czosnek obieramy, bardzo drobno siekamy.
Cebulkę po obraniu kroimy w krążki,
dynię w 3-centymetrowe kawałki. Rozgrzewamy
olej sezamowy w woku. Podsmażamy na nim kawałki
kaczki, cały czas mieszając, po czym wyjmujemy. Na tym samym tłuszczu smażymy posiekane
chilli,
czosnek,
imbir,
dynię,
cebulkę i
groszek, od czasu do czasu mieszając. Łączymy
sos sojowy,
chilli z rosołem warzywnym zmieszanym z
mąką kukurydzianą i dodajemy do warzyw. Mieszamy. Z powrotem wkładamy do woka
mięso. Wszystko razem podsmażamy jeszcze przez 1 minutę. Rozkładamy do miseczek, posypujemy ziarnem
sezamowym.
Jakub Kuroń gotuje. Rumiana z zewnątrz, soczysta w środku. Przepis na
kaczkę z
jabłkami i
żurawinąPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.
Zobacz też:
Domowe
sokiOprawa stołu