ßßß
Granola orzechowo kokosowa najbardziej smakuje mi z leśnymi owocami. Dzisiaj zajadałam się jagodami. Pycha!Domowa granola orzechowo kokosowaSkładniki:około 0 , 5 l100 ml orzechów laskowych100 ml migdałów½ dl pestek dyni½ dl pestek słonecznika½ dl nasion lnu100 ml kokosowych wiórków1 łyżka kokosowego oleju1 łyżka kakao
Posiekaj grubo orzechy i migdały. Dodaj pestki dyni, słonecznika, nasiona lnu i kokosowe wiórki oraz kakao. Ponieważ kokosowy olej ma półpłynną konsystencję proponuję rozpuścić go przed wymieszaniem z resztą składników.Wysyp granolę na blachę wyłożoną pergaminem i susz w piekarniku nagrzanym na 150ºC przez 25 minut. Wyjmij z piekarnika, ostudź i wsyp do szczelnego słoika.Polecane przepisyQuinoa na śniadanieMuffinki marchewkowe bez dodatku cukruOrzechowa granola z kakaowym masłemPyszne muffinki z ananasem i marchewkąMarchewkowe bars raw food