ßßß
Przepis – domowa granolaSkładniki: na około ¾ l granola100 g migdałów100 g orzechów laskowych100 g orzechów nerkowca2 łyżki sezamugarść kokosowych chipsów100 ml tahini10 daktyli50 ml wody2 łyżki kokosowego oleju
Namocz daktyle w wodzie, wypestkuj i zmiksuj. Do dużej miski wsyp orzechy, kokosowe chipsy i nasiona sezamu. Dodaj zmiksowane daktyle i tahini. Wymieszaj składniki i wyłóż na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. Nastaw piekarnik na 150ºC i piecz granola przez 25 minut. Wyjmij z piekarnika i ostudź. Przechowuj w zamkniętym słoiku.Polecane przepisyGranola z cynamonemOrzechowa granola z kakaowym masłemDomowa granola orzechowo kokosowaKaszka z płatków kaszy jaglanej z marchewkąQuinoa na śniadanie