Wykonanie
Wszyscy dobrze wiemy, że granola zrobiona we własnej kuchni jest milion
razy lepsza niż ta ze sklepowej półki. Jest zdrowsza, no i sami możemy decydować co ma się w niej znaleźć. Granola jest niezwykle fajnym wynalazkiem. Można zrobić jej naprawdę sporo, wpakować do słoika i przez kilka dni
mieć śniadaniowy raj. Ostatnio u nas poranki są bardzo szybkie więc miseczka granoli z
jogurtem naturalnym ma sens. Można także dodać ją do muffin czy po prostu do
mleka. Możliwości jej mnóstwo. I każda z nich jest bardzo smaczna:)

Składniki:szklanka
płatków górskichszklanka
płatków żytnichpół szklanki
migdałówpół szklanki
orzechów włoskichpół szklanki
orzechów nerkowcapół szklanki
orzechów laskowychpól szklanki
orzechów macadamiapół szklanki ugotowanej komosy ryżowej3-4 łyżki
ziaren słonecznikałyżka ziaren
sezamu1/3 szklanki
oleju kokosowegołyżka
mioduok pół szklanki soku z
jabłekWykonanie:Wszystkie
orzechy posiekaj na mniejsze kawałki i razem z
płatkami i komosą wrzuć do miski. Dodaj
olej, sok i
miód. Wymieszaj wszystko i przełóż na blachę, wyłożoną papierem lub mata do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do temp. 160 stopni i piecz granole przez ok 30 minut- nie wstawiaj jej na wysokie półki piekarnika. Nie zostawiaj jej także bez opieki bo może się spalić. Ja zawsze piekę ją ok 20 minut i później wg potrzeby "dopiekam".Smacznego!