ßßß
- płatki owsiane górskie- zblanszowane migdały (sparzone we wrzątku i obrane ze skórki)- zblanszowane orzechy włoskie- sezam- pestki słonecznika- płatki migdałowe- rodzynki- miód- olej kokosowy (w przybliżeniu - jedna łyżka oleju na trzy łyżki miodu)Wszystkie suche składniki oprócz rodzynek mieszamy w misce.W garnuszku, na niewielkim ogniu rozpuszczamy olej i miód. Taki płyn stopniowo dolewamy do suchej mieszanki, za każdym razem mieszając. Całość powinna być dobrze oblepiona miodem i olejem.Granolę równomierną, niezbyt grubą warstwą rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni Celsjusza i pieczemy ok. 15 minut. Co kilka minut granolę mieszamy, aby podpiekła się równomiernie.Po wyznaczonym czasie granolę wyjmujemy z piekarnika, odstawiamy do wystygnięcia. Ostudzoną mieszamy z rodzynkami i przesypujemy do słoika.Smacznego!!