ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomielone orzechy 1 szklanekmasło osełkowe 20 dekagramówolej 1 łyżek stołowychcukier 5 łyżek stołowychWykonanie:W garneczku roztapiamy masło z olejem. Potem mieszamy w miseczce wszystkie składniki i chłodzimy.Uwagi:Prawdziwe masło orzechowe robi się z orzeszków ziemnych lecz są one drogie i rzadko spotyka się niesolone. Ja używam najczęściej orzechów włoskich bo po jesieni zawsze dużo ich zostaje. Masło jest smaczne i bogate w magnez lecz kaloryczne. Gdy bardzo drobno zmiksujemy powstałą masę możemy jej użyć np. do tortów lub innych deserów.Autor: lomstarZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeserySosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: