ßßß
Składniki: na 1 l:1 litrowy słoik3 szklanki mąki pszennej1 1/2 łyżeczki proszku1 łyżeczka sody2 łyżki cukru waniliowego5 łyżek cukru1/2 łyżeczki solidodatki : bakalie, czekolada, orzechywstążka, ozdobny papier, serwetka lub materiałPrzygotowanie:Wszystkie sypkie składniki wsypujemy do słoika.Zakręcamy, potrząsamy nim.Brzegi wycieramy, tak aby bakalie które wsypiemy na wierzch były dobrze widoczne.Dopełniamy go bakaliami – u mnie rodzynki, morele, skórki kandyzowane i czekolada.Słoik zakręcamy, dołączamy bilecik i ozdobnie pakujemy.Bilecik:1 strona : Placuszki bakaliowe2 strona :” Sposób przygotowania: 1/2 mieszanki zmiksuj z 2 jajkami, szklanką mleka i 1 łyżką stopionego masła. Odstaw na 5 minut i smaż niewielkie placuszki, na rozgrzanym tłuszczu tak aby były rumiane.Słodkich i Wesołych Świątxyz – podpis”Do dekoracji słoika użyłam : serwetki z mikołajem oraz , nie uwierzycie, siatki z pomarańczycałość przymocowałam gumką recepturką, pocięłam łańcuch choinkowy aby udekorować słoik i ukryć gumkę.Powiązane notki:Placuszki Pancakes biszkoptoweNocna owsianka na drugie śniadanie!Pancakes jabłkowe z czekoladą, twarożkiem i daktylami