ßßß
Typowo karnawałowa przekąska. Świetna do kawy przy miłych weekendowych spotkaniach. Oponki mają delikatny twarogowy posmak. Są naprawdę pyszne. Na zdjęciu są tylko środki wycięte z kółek, ponieważ mój synek lubi je najbardziej.OponkiSkładniki2-3 jajka0,5kg twarogu0,5kg mąkisól0,25 szkl cukru1 łyżeczka sodycukier puder (do posypania)tłuszcz (do smażenia)Sposób przygotowaniaKrok 1Zagnieść ciasto, rozwałkować i wycinać dużą szklanką kółka. W ich środku wyciąć kieliszkiem drugie kółko. Powstaną w ten sposób krążki z dziurką w środku oraz małe kółeczka.Smażyć na głębokim tłuszczu aż się zarumienią. Posypać cukrem pudrem.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 8.5/ 10 (2 votes cast)Oponki, 8 . 5 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisyCiastka typu fornetti z jabłkamiSuperkruche ciasteczkaPiernikowe gryczano-owsiane biscotti z melasą p. Angeliki oraz Moniki – danie konkursoweKorzenne amarantuski p. Angeliki i Moniki – danie konkursoweKruche ciasteczka z czekoladą i bakaliami