Wykonanie

Typowo karnawałowa przekąska. Świetna do
kawy przy miłych weekendowych spotkaniach. Oponki mają delikatny
twarogowy posmak. Są naprawdę pyszne. Na zdjęciu są tylko środki wycięte z kółek, ponieważ mój synek lubi je najbardziej.OponkiSkładniki2-3
jajka0,5kg
twarogu0,5kg
mąkisól0,25 szkl
cukru1 łyżeczka
sodycukier puder (do posypania)tłuszcz (do smażenia)Sposób przygotowaniaKrok 1Zagnieść ciasto, rozwałkować i wycinać dużą szklanką kółka. W ich środku wyciąć kieliszkiem drugie kółko. Powstaną w ten sposób krążki z dziurką w środku oraz małe kółeczka.Smażyć na głębokim tłuszczu aż się zarumienią. Posypać
cukrem pudrem.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 8.5/ 10 (2 votes cast)Oponki, 8 . 5 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisy
Ciastka typu fornetti z
jabłkamiSuperkruche
ciasteczkaPiernikowe gryczano-owsiane biscotti z melasą p. Angeliki oraz Moniki – danie konkursoweKorzenne
amarantuski p. Angeliki i Moniki – danie konkursoweKruche
ciasteczka z
czekoladą i
bakaliami