Wykonanie
Składniki: (Na około 18
ciasteczek)1/2 kostki
masła,1/3 szklanki
cukru,
jajko,1 1/4 szklanki
mąki,1/2 łyżeczki
sody,1/4 łyżeczki
soli,2/3 tabliczki
czekolady,garść
rodzynek.Wykonanie:
Czekoladę drobno pokroić w kostkę. Większe
rodzynki przekroić na pół .
Masło utrzeć mikserem z
cukrem, dodać
jajko i wymieszać. Następnie dodać
mąkę,
sodę,
sól i dokładnie wymieszać. Do masy dodać
rodzynki i
czekoladę.Piekarnik rozgrzać do temp. 200 stopni. Ciasto nałożyć łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (pamiętając o odstępach
między ciasteczkami i nie przejmując się zbytnio kształtem ponieważ one jeszcze tak jakby się "rozpłyną"). Piec ok 15 minut aż się zarumienią.