Taką pierś przygotowałam dla odmiany od popularnych kotletów. Bardzo nam smakowała i na pewno na stałe zagości w naszym menu.Składniki dla 3 osób:1 duża pojedyncza pierś z kurczaka1 duża cebula3 plastry szynki1 łyżka ketchupuostra paprykatymianeksólpieprzczosnekolej do smażeniaPierś umyć i pokroić pod skosem na 3 plastry. Natrzeć czosnkeim, pieprzem, tymiankiem, solą i papryką. W małym rondelku podsmażyć na olejucebulę pokrojoną w piórka. Do podsmażonej cebuli dodać ketchup, trochę soli i pieprzu. W rondlu rozgrzać tłuszcz. Na rozpalony wrzucać kawałki kurczaka i szybko obsmażyć. Przewróić na drugą stronę, na piersi położyć plaster szynki i łyżkę cebuli. Rondel przykryć pokrywką i dusić mięso przez około 5 minut. Podawać z ziemniakami lub frytkami.