Wykonanie
Bardzo lubię kruche ciasto, to trochę przypomina kruszona,czy pleśniaka, jednak ma inną piankę.

Potrzebne składniki:1,5 kostki
masła3 szklanki
mąki3 łyżeczki
proszku do pieczenia3 łyżki
cukru pudru8
żółtekczekolada La Mattina
marki GellweMasa:8
białek3/4 szklanki
oleju2 budynie śmietankowe/waniliowe1,5 szklanki
cukrucukier waniliowysłoik
wiśnisłoik
agrestuSposób wykonania:Zagniatamy ciasto z 1,5 kostki tłuszczu, 8
żółtek, 3 szklanek
mąki, 3 łyżeczek
proszku do pieczenia i 3 łyżek
cukru pudru. Owijamy w folię i wkładamy do lodówki na 1-2 h.Blachę smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem. Ciasto rozdzielamy na 3 części. Do jednej dodajemy 2,3 łyżki
czekolady.Wykładamy 1 część białego ciasta, następnie
czekoladowe. Układamy naprzemiennie
wiśnie z
agrestem.Ubijamy 8
białek na sztywną pianę. Dodajemy 3/4 szklanki
oleju, 2 budynie
waniliowe i 1,5 szklanki
cukru oraz
cukier waniliowy. Wylewamy na
owoce.Nakładamy ostatnią warstwę białego ciasta.Pieczemy ok. 50 min. w 190 st.Smacznego !Przypominam o 2-letniej Nikoli, która potrzebuje naszej pomocy, liczy się każdy grosik.