Wykonanie
Tort zawsze w cenie. Wiadomo na takie upały z masami niekoniecznie, ale jak się ochłodzi będzie w sam raz do zrobienia;)

Potrzebne składniki:10
jajek,szklanka
cukru,1 , 5 szklanki kartoflanki ,
cukier waniliowy,
margaryna ,
bułka tarta,1
galaretka truskawkowa,
jagoda kamczacka,
poziomki,2 łyżki
kakao,
woda,
cukierSposób wykonania:Wbijamy 6
jajek. Dodajemy
cukier waniliowy. Dodajemy szklankę
cukru. Ubijamy na ciepło.Dodajemy 1,5 szklanki kartoflanki i łyżeczkę
proszku do pieczenia. Rozprowadzamy na wolnych obrotach.Tortownicę smarujemy tłuszczem i posypujemy
bułką tartą.Pieczemy 45 min. w 150 st.Do garnka wlewamy 2 szklanki
wody. We wrzątku rozpuszczamy delikatnie
galaretkę truskawkową. Zostawiamy do wystygnięcia, a zaś w lodówce do prawie całkowitego stężenia.Kostkę
masła 82% wrzucamy do miski.Dodajemy 250 g
masła roślinnego 82 % tłuszczu.Całość rozcieramy.Do garnka wbijamy 4
jajka. Dodajemy
cukier waniliowy, 4 łyżki
cukru. Całość ubijamy.Dodajemy po trochu do tłuszczu. Ciągle mieszamy. Zostawiamy w chłodnym miejscu.Zagotowujemy szklankę
wody.Dodajemy łyżkę
cukru. Studzimy.
Biszkopt wyjmujemy z pieca. Obracamy. Kroimy, przeciągając nitką.Kładziemy 1 płat
tortu. Nakrapiamy
wodą z
cukrem i
spirytusem. Dodajemy 2-3 łyżki
spirytusu.Do połowy masy dodajemy
kakao.Mieszamy. Nakładamy na nakropiony płat.Rozsmarowujemy.Nakładamy kolejny płat. Skrapiamy
wodą ze
spirytusem.Nakładamy białą masę. Rozprowadzamy.Nakładamy na 2 poziom
tortu.Następny płat smarujemy i nakładamy kremem na
wiśnie.Nakrapiamy, nakładamy
kakaową masę.Rozsmarywujemy.Nakładamy ostatni płat.Nakrapiamy i smarujemy białą masą.Boki również smarujemy.Różyczkami ozdabiamy
pole. Wlewamy
galaretkę. Wkładamy
jagodę kamczacką i
poziomki.Dekorujemy cały tort.Smacznego !