Wykonanie
Przygotowując domowy żurek skorzystałam z przygotowanego wcześniej zakwasu, wyszedł przepyszny ;)

Potrzebne składniki:
biała kiełbasa,
ziemniaki,
boczek parzony,
cebula,
czosnek,
grzyby suszone,
jajko,
śmietana,zakwas ,
angielskie ziele,
liście laurowe,
majeranek,
sól ,
marchew,
por,
pietruszka,
selerSposób wykonania:
Grzyby moczymy w gorącej wodzie.Warzywa kroimy w talarki.Gotujemy w wodzie.
Cebulę prażymy na suchej patelni.Dodajemy do warzyw.
Boczek kroimy i smażymy na suchej patelni.Na tłuszczu smażymy
białą kiełbasę pokrojoną w talarki.Dodajemy razem z
boczkiem do zupy.Wsypujemy
majeranek.Wlewamy
śmietanę.Delikatnie gotujemy.Gotujemy
jajka.Dodajemy
ziele angielskie,
laurowy liść i
czosnek.Zupę możemy podawać ze smażonymi
ziemniakami.Smacznego!