ßßß

Polecam przepis na kurczaka w potrawce .można podawać jako danie głowne lub na gorąco na święta lub imprezy..Produkty:3 ćwiartki kurczaka lub 8 pałek1 papryka czerwona1 papryka peperone1 por3 marchewki1 pietruszka1 puszka fasoli czerwonej i białej4 ząbki czosnku1 koncentrat pomidorowysól.pieprz.papryka czerwona ostra i słodkaolej lub masło klarowane do smażeniaWykonanie:Kurczak dzielimy na mniejsze kawałki..myjemy obsuszamy nacieramy..solą pieprzem paprykami .dajemy 2 łyżki oliwy i odstawiamy na około 2 h..minimum..Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy kurczaka na złoty kolor z obu stron..którego przekładamy do naczynia żaro
Papryki .por oraz marchew i pietruszkę kroimy w paski..Na tłuszczu po smażonym kurczaku przesmażamy marchew i pietruszkę ..po około 5 minutach dodajemy pokrojone papryki .por..chwilkę razem smażymy dodajemy fasolę oraz koncentrat rozmieszany w pół szklanki wody z pokrojonym w paski czosnkiem..wlewamy do warzyw i razem smażymy około 5 minut..
Na kurczaka wlewamy przesmażone warzywa..jeżeli naczynie żaro jest bez przykrycia przykrywamy folią aluminiową .wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 70 minut..
Podajemy z ryżem lub białym pieczywem..Warzywa możemy dodawać według własnego uznania..można dodać także pieczarki..Smacznego..Powiązany przepis:jajka faszerowane z paryką peperoniGęś marynowana pieczona w piekarnikuWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy