Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!BruschettaAutor Przepis nadesłany na konkurs 'Szybko i smacznie'

Zdjęcie nadesłane na konkurs 'Szybko i smacznie'Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Bruschetta - składniki:1 wiejska
bagietka1 ząbek
czosnku2
pomidory1
cebulaoliwa z oliweksól ziołowazioła prowansalskieBruschetta - sposób przygotowania:
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Pomidory wymieszać z
cebulą.
Bagietkę pociąć skośnie na małe ale grubsze kromki. Każdą kromkę potrzeć przeciętym na pól
czosnkiem i przesmarować
oliwą z oliwek z obu stron. Na suchej patelni obsmażamy kromki
bagietki na chrupko (jak grzanki). Na obsmażone kromki układamy
pomidory z
cebulą. Następnie posypujemy
solą ziołową i
ziołami prowansalskimi. Podajemy od razu po przygotowaniu.Bruschetta

Bruschetta to rodzaj włoskiej przekąski. W podstawowej wersji jest to grzanka pokropiona
oliwą, potarta ząbkiem
czosnku. Może
mieć przeróżne wariacje: często podaje się ją z dodatkiem świeżych
pomidorów i
ogórków,
cebuli, pesto,
octu balsamicznego. Zobacz przepisy: Bruschetta z
białą fasoląWłoska bruschetta z
pomidorami i
czosnkiem.Włoska robota - cudowna bruschetta

,
skrop sokiem z cytryny, posyp kawałkami
rukoli, a na koniec posyp świeżo mielonym
czarnym pieprzem. Bruschetta, gnocchi i reszta - jak to się mówi?
Cilio - Lejek do
cytryny Gefu Wyciskacz do
cytryny Tescoma Wyciskacz do
cytryny Sprawdź ceny > Sprawdź ceny >Bruschetta, gnocchi i reszta - jak to się mówi?.Bruschetta ( czyt. brusketta) to włoska przystawka, która w Polsce zyskała popularność dopiero niedawno. P achnie słońcem i
przyprawami. To również jedno z ukochanych dań każdej perfekcyjnej pani domu. Dlaczego? Można je przyrządzić łatwo i szybko, a każdy niespodziewany gość będzie zachwycony
Bazylia
,
makaronów, pizzy.
Bazylia znakomicie komponuje się z warzywami, zwłaszcza z
pomidorami. Liście świeżej
bazylii można dodawać do sałatek. Są one też podstawowym składnikiem pesto. Świeża
bazylia znakomicie aromatyzuje
ocet winny. Zupa z
bazyliowym pesto Bruschetta
Krewetki z
bazyliowym pestoBruschetta z czerwonym pesto 1/2 szklanki
suszonych pomidorów w
oliwie 2 ząbki
czosnku 2 łyżki
parmezanu 2 łyżki
oliwy z
pomidorów sól pieprz 4 kromki
bagietki lub ciabatty świeża
bazylia, do dekoracji Kromki
bagietki opiecz w tosterze lub piekarniku.
Czosnek obierz, przeciśnij przezProste, smaczne i szybkie! Kuchnia włoska na ratunek [Konkurs]
oliwek w butelce ceramicznej -
Suszone pomidory - Spaghetti Tricolore - Bruschetta -
Zioła do dań włoskich - Włoskie
ciasteczka - Kruche włoskie
ciastka z nadzieniem -
Ciasteczka z polewą
morelową - Słona przekąska z
Sardynii - Torroncin Regulamin konkursu * Wszystkie te produkty od 19Więcej o Bruschetta