Wykonanie
Bakłażan to takie warzywo, do którego musiałam się przekonać a trochę to trwało. Nieodpowiednio przygotowany smakuje jak gąbka i dlatego dziwiłam czym się tak wszyscy zachwycają. Dopiero ten przepis przekonał mnie, że jednak warto siegać po
bakłażany. Poszperałam trochę w
sieci i dowiedziałam się, że
bakłażan w
sosie pomidorowym to bardzo popularne danie więc dzisiaj pojawia się i u mnie. Jest to taki mix przepisów, które widziałam.
Składniki:2
bakłażany1 duża
cebula2 ząbki
czosnku4 świeże
pomidorysól,
pieprzulubione
ziołaoliwa do smażenia
Pomidory naciąć, sparzyć wrzątkiem i obrać ze skóry.
Cebulę pokroić w plasterki,
czsosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć na rozgrzanym
oleju. Dodać
pomidory,
sól,
pieprz,
zioła i dusić chwilę. Włożyć
bakłażany i dusić aż warzywa będą miękkie a sos odparuje. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem.Smacznego:)