Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)40 dag
makaronu (linguine albo spaghetti)po 1 czerwonej i
żółtej papryce (40 dag)3 łyżki ziaren
sezamuSos:1/2 szklanki
masła orzechowego1/4 szklanki
sosu sojowego2 łyżki posiekanego świeżego
imbiru1 zmiażdżony ząbek
czosnku2 łyżki czerwonego
octu winnego1 1/2 łyżki
oleju sezamowego2 łyżki
miodu1 mała łyżeczka
ostrej paprykiMakaron z sosem
orzechowym II - sposób przygotowania: Przygotować sos: składniki zmiksować na gładką masę.
Makaron ugotować al dente w posolonej wodzie, odcedzić, przelać na sicie zimną
wodą.
Papryki umyć, oczyścić z nasion, pokroić w cienkie paski.
Sezam uprażyć na suchej patelni na jasnozłoty kolor. Przygotowane składniki połączyć, polać sosem i dokładnie wymieszać.Łatwy sposób na przygotowanie sytego
makaronu z
pieczarkamiPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu