ßßß
Dziś nietuzinkowy dip, w którym orzechowa nuta przeplata się ze słonym sosem sojowym, ostrym chilli, słodkim miodem i rozbrzmiewa całą gamą smaków, rozpływającą się w ustach, dzięki swojej delikatnej, kremowej konsystencji.Dip podajemy z grzankami lub surowymi warzywami, takimi jak np: marchewka, kalafior, seler.Świetnie nadaje się jako marynata do mięs lub tofu.Co potrzebujesz?100 g masła orzechowego2 łyżeczki sosu sojowego2 łyżeczki płynnego miodu1 płaska łyżeczka ostrej papryki3 łyżki wody1 mały ząbek czosnku
Co teraz?Wszystko wrzucamy do miski i mieszamy. Łatwe? : )Jeżeli sami przygotowujecie grzanki - chleb należy pokroić w cienkie kromki, skropić oliwą i wodą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 C na 10 min.
