Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor flusso
Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)Mini Pizze - składniki:Ciasto:1 1/2 szklanki
wody2 1/4 łyżeczki
drożdży3 1/2 szklanki
mąki2 łyżki
oliwy z oliwek2 łyżeczki
soli1 łyżeczka
cukruSos:kilka łyżek
przecieru pomidorowegokilka ząbków
czosnkuostra paprykaoreganobazyliałyżeczka
oliwykilka niedużej wielkości
pomidorów (wymieszać)Na górę:
starty ser lub plasterki białych kulek
mozzarelli (lub więcej składników według upodobania)Mini Pizze - sposób przygotowania: Zrobić zaczyn i pozostawić do wyrośnięcia, następnie połączyć resztę składników i pozostawić ciasto na 15 minut ponownie do wyrośnięcia. Następnie formować małe kulki wielkości
orzecha włoskiego, rozpłaszczać i układać na blasze. Pizze smarować sosem (najlepiej nabierać pędzelkiem) i układać na nich
pomidory i
ser. Piec ok. 7-10 minut aż się zrumienią w temperaturze 200 st. C.Andrzejkowe przekąski
pizze . W ten sposób każdy będzie mógł ułożyć na swoim placku ciasta ulubione składniki. Mini pizze 1 porcja ciasta z przepisu na pizzę 1 porcja szybkiego
sosu pomidorowego 2 kule
sera mozzarella, pokrojone w paski dodatki: 1
cebula pokrojona w piórka czarne i
zielone oliwki, pokrojone w plasterki