ßßß
Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)Mini Pizze - składniki:Ciasto:1 1/2 szklanki wody2 1/4 łyżeczki drożdży3 1/2 szklanki mąki2 łyżki oliwy z oliwek2 łyżeczki soli1 łyżeczka cukruSos:kilka łyżek przecieru pomidorowegokilka ząbków czosnkuostra paprykaoreganobazyliałyżeczka oliwykilka niedużej wielkości pomidorów (wymieszać)Na górę:starty ser lub plasterki białych kulek mozzarelli (lub więcej składników według upodobania)Mini Pizze - sposób przygotowania: Zrobić zaczyn i pozostawić do wyrośnięcia, następnie połączyć resztę składników i pozostawić ciasto na 15 minut ponownie do wyrośnięcia. Następnie formować małe kulki wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszczać i układać na blasze. Pizze smarować sosem (najlepiej nabierać pędzelkiem) i układać na nich pomidory i ser. Piec ok. 7-10 minut aż się zrumienią w temperaturze 200 st. C.Andrzejkowe przekąski
pizze . W ten sposób każdy będzie mógł ułożyć na swoim placku ciasta ulubione składniki. Mini pizze 1 porcja ciasta z przepisu na pizzę 1 porcja szybkiego sosu pomidorowego 2 kule sera mozzarella, pokrojone w paski dodatki: 1 cebula pokrojona w piórka czarne i zielone oliwki, pokrojone w plasterki