Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor beautystrangerCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (17 głosów)*3 zupki chińskie (vifon złoty kurczak)*puszka tuńczyka w kawałkach w oleju* papryka konserwowa ok.5 ćwiartek*puszka kukurydzy . * majonez ok.80-100ml. *sol i pieprz dla smakuSałatka z zupek chińskich z tuńczykiem - sposób przygotowania: 1.Dodać makaron wraz z przyprawami do dużej miski, zalać makaron wcześniej ugotowaną wodą. 2.Poczekać aż makaron wsiąknie wodę, zamieszać całość (ok.10-15 min). 3.Odcedzić makaron i wrzucić go do miski. 4.Odcedzić kukurydze, pokroić paprykę w drobną kostkę oraz odcedzić z olejutuńczyka, całość wrzucić do miski z makaronem. 5.Wymieszać składniki dodać sólpieprz oraz majonez. 6.Sałatkę najlepiej włożyć do lodówki na około 1h.PS. Tuńczyka można zastąpić filetami z kurczaka wcześniej przysmażonymi na patelni.Smacznego!!!Łatwy przepis na sałatkęśledziową z jajkiem i groszkiemPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu