ßßß Cookit - przepis na Cykoria nadziewana tuńczykiem

Cykoria nadziewana tuńczykiem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor zjedz_mnie
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
1 puszka tuńczyka w oleju
1 jajko ugotowane na twardo
2 ogórki konserwowe
cykoria
pieprz
Cykoria nadziewana tuńczykiem - sposób przygotowania: Z kolby cykorii delikatnie oddzielić liście, nie uszkadzając ich. Opłukać i osuszyć. Tuńczyka wyłożyć do salaterki, odlewając część oleju. Dodać do niego pokrojonego w kostkę ogórka konserwowego oraz pokrojone w kostkę jajko. Delikatnie przyprawić pieprzem, wymieszać. Tak przygotowanego tuńczyka nakładać do wcześniej przygotowanych liści cykorii.
Łatwy przepis na sałatkę śledziową z jajkiem i groszkiem
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-18749374/cykoria nadziewana tunczykiem/p